מרק כתום

מצרכים:
2 בטטות קלופות
2 תפו"א בינוניים קלופים
3 גזרים קלופים
1 בצל שלם
מלח/פלפל/אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
חותכים את הבטטות, תפו"א והגזרים לחתיכות גסות ומעבירים לסיר.
מוסיפים בצל לבן קלוף, שלם.
# אפשרי להוסיף גם תפוז שלם
ממלאים את הסיר במים ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה נמוכה לכחצי שעה בערך.
אחרי שהירקות מתרככים, שופכים את תוכן הסיר למסננת, כשמתחתיה ישנה קערה (לאיסוף הנוזלים).
מחזירים את הירקות לסיר, ללא הבצל והתפוז.
מתחילים למעוך את הירקות על בלנדר מוט ומוסיפים את נוזלי המרק לאט לאט.
יש להוסיף נוזלים עד שמגיעים למרקם הרצוי (סמיך מאוד או דליל יותר).
להגשה אפשר לקשט בעירית קצוצה.