ירקות ומאפים

ירקות ומאפים

מטבוחה

מצרכים:
5-6 עגבניות בשלות
1 בצל
2 שיני שום קצוצות
תבלינים: מלח, פלפל, כמון, כורכום, פפריקה

אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל ומעבירים למחבת עם מעט שמן זית (ממליצה לקצוץ במאסטר סלייסר)
קוצצים את העגבניות.
לאחר שהבצל הזהיב, מוסיפים את העגבניות והשום ומערבבים.
מבשלים את העגבניות, השום והבצל במשך 10 דקות ואז מתבלים לפי הטעם.
מערבבים היטב ומבשלים למשך 30 דקות, על אש קטנה.
לאחר 30 דקות המטבוחה מוכנה.

מאפינס ירקות

מצרכים:
לקט ירקות (או כל ירק שאוהבים)
2 כפות שמן זית
1/3 כוס חלב סויה
3 ביצים
3 כפות קמח מלא
1/2 כפית אבקת אפיה
מלח/פלפל שחור
אופן ההכנה:

  1. לשמן תבנית שקעים עם ספריי שמן
  2. להניח בתוך השקעים את הירקות
  3. בקערה – מערבבים היטב את כל המצרכים
  4. יוצקים את התערובת על הירקות בתבנית
  5. מכניסים לתנור, 170 מעלות, 25 דקות (עד שמזהיב ומתייצב)

לביבות כרובית אפויות

מצרכים:
כרובית
2 גזרים מגורדים (לא חובה)
בצל קצוץ מטוגן (במחבת עם מעט ספריי שמן)
1/2 כוס פירורי לחם או קמח מלא
מלח ופלפל
אופן ההכנה:

  1. לחלוט את הכרובית עד שהיא רכה, למעוך אותה ולערבב יחד עם שאר המצרכים.
  2. תבנית עם נייר אפייה, ליצור לביבות ולסדר בתבנית.
  3. לתנור שחומם מראש לחום בינוני – 180 מעלות. כשמזהיב, יש להפוך לצד השני.

כרוב מבושל

מצרכים:
בצל חתוך לרצועות
כרוב לבן חתוך לרצועות
2-3 עגבניות חתוכות לקוביות
3 כפות רסק עגבניות
מלח, פלפל, פפריקה
אופן ההכנה:

  1. בסיר רחב (סוטאז’), מעט שמן זית ומוסיפים את הבצל. משחימים מעט.
  2. מוסיפים את הכרוב לתוך הסיר ומערבבים עם הבצל.
  3. מבשלים בערך 10 דקות, עד שהכרוב מוריד מעט מהנפח שלו.
  4. מוסיפים את קוביות העגבניה ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את רסק העגבניות ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה אדומה.
  6. מערבבים היטב. ומעבירים לאש קטנה.
  7. מבשלים על אש קטנה כ 40 דקות.

חצילים ממולאים בבשר

המצרכים:
2 חצילים לא קלופים, חתוכים לאורכם, עובי 0.5 ס”מ
1/2 ק”ג בשר טחון
1 בצל קצוץ
מלח, פלפל, אגוז מוסקט, פפריקה מתוקה
רסק עגבניות

אופן ההכנה:
1. מניחים את פרוסות החציל על נייר אפייה, בתבנית, מרססים בספריי שמן ומכניסים לתנור, לכ 20 דקות, עד שהפרוסות מתרככות.
2. בקערה – בשר טחון, בצל קצוץ, 4 פרוסות של חציל (הפרוסות הצדדיות, עם הקליפה) קצוצות ותבלינים. ללוש עד שמתאחד לתערובת אחידה.
3. בסיר – רסק עגבניות, מים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
4. מכינים את החצילים – בקצה החציל מניחים קציצה שהכנו מהבשר ומגלגלים עד שנהיה גליל קטן. כך עושים עם כל פרוסות החציל.
5. כשהסיר מתחיל לרתוח, מוסיפים את גלילי החצילים ומסדרים יפה בסיר.
6. מעבירים לאש נמוכה, לשעה בערך.

וזהו. זה מוכן וזה מעדן !!!
אפשר להגיש עם אורז מלא, קינואה, פתיתים, קוסקוס..

קישואים ממולאים בגריסים

המצרכים:
5-6 קישואים עגולים
כוס כוסמת / גריסים / אורז מלא
2 גזרים מגורדים
פטריות טריות
4-5 עגבניות חתוכות לקוביות
עירית קצוצה

אופן ההכנה:
חותכים את ראש הקישוא ומרוקנים את תוכנו, כך שנשארת דופן של חצי ס”מ בערך.
את הירקות החתוכים + המילוי של הקישואים חתוך לקוביות, מעבירים לקערה ומוסיפים גם את הגריסים (או אורז מלא או כוסמת).
מתבלים את תערובת המילוי במלח, פלפל, כורכום, חוואייג’ למרק.
ממלאים את הקישואים בתערובת המילוי.
בסיר – מעט שמן זית ואת קוביות העגבניות, מתבלים במלח, פלפל ומעט חוואייג’ למרק, מוסיפים כוס מים, מרתיחים. כשרותח, מניחים את הקישואים בסיר, על רוטב העגבניות ומוסיפים מים, עד לגובה של הקישואים.
את התערובת שנותרה, ניתן לפזר בסיר עם הרוטב.
מרתיחים וכשרותח, מעבירים לאש קטנה למשך 45 דקות (עד שהכוסמת/גריסים מתבשלים ברוטב).

שעועית רחבה עם סויה ושומשום

מצרכים
300 גרם שעועית הולנדית/שעועית הילדה/שעועית ירוקה/שעועית ירוקה עדינה – שטופה וחתוכה
1 בצל חתוך לרצועות
3 כפות רוטב סויה
2 כפות שומשום מלא
אופן ההכנה:

  1. במחבת ווק/מחבת רחבה – מחממים מעט שמן זית ומוסיפים את הבצל, עד להשחמה.
  2. כשמשחים, מוסיפים את השעועית החתוכה ומערבבים היטב, עד שכל השעועית מקבלת לחות מהשמן והבצל.
  3. מערבבים במשך 2-3 דקות ואז מוסיפים 3 כפות רוטב סויה. ממשיכים לערבב למשך דקה נוספת.
  4. מפזרים את השומשום במחבת.

# אפשר להגיש כסלט חם או כסלט קר

אורז מוקפץ עם ירקות

מצרכים:
1 כוס אורז מבושל
1 בצל חתוך לרצועות
2 גזר חתוך למקלונים
1 קישוא חתוך למקלונים
1 פלפל אדום/צהוב חתוך לרצועות
חופן שעועית ירוקה (סנפרוסט)
חתיכה קטנה כרוב ירוק חתוך לרצועות
פטריות, בטטה, נבטים… כל ירק שיש לכם במקרר 
אופן ההכנה:

  1. בווק – מעט שמן זית + בצל
  2. כשמזהיב, מוסיפים את מקלוני הגזר ומערבבים במשך דקה.
  3. לאחר מכן, מוסיפים את הקישוא והפלפל האדום/הצהוב ומקפיצים יחד.
  4. מוסיפים את השעועית הירוקה ומקפיצים.
  5. מוסיפים את האורז ומקפיצים הכל יחד.
  6. בשלב הזה מתבלים – רוטב סויה או רוטב טריאקי ומעט מלח ופלפל.
  7. מקפיצים שוב, עד שכל התערובת מקבלת א הצבע של הסויה/טריאקי.
  8. לקראת הסוף מוסיפים את הכרוב החתוך, מקפיצים כדקה, מכבים את אש ומסכים את המחבת.

# להגשה, ניתן להוסיף אגוזים קצוצים מעל ונבטים.

פשטידת ירקות

מצרכים
3 קישואים
3 גזרים
3 בצל בגודל בינוני
1.5 כוס קמח מלא
1/4 כוס שמן זית
3 בייצים
מלח/פלפל

אופן ההכנה:
מגרדים את כל הירקות (מומלץ להשתמש במאסטר סלייסר) ומעבירים לקערה.
מוסיפים לקערה את שאר המצרכים – קמח, בייצים, שמן, מלח ופלפל.
מערבבים היטב, עד שהופך לתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית משומנת בספריי שמן קנולה.
את התבנית מכניסים לתנור שחומם מראש, 200 מעלות, למשך 40 דקות, עד שמשחים.

ממרח קישואים

4-5 קישואים חתוכים לקוביות,
במחבת עם קצת שמן זית ושום כתוש (אפשר גם עם בצל מטוגן), מלח, פלפל – למשך 10 דקות בערך, תוך כדי ערבוב. אחרי 10 דקות מורידים מהאש לתוך כלי וטוחנים עם בלנדר מוט. זה הכול.

 

ממרח פלפלים קלויים

הכי פשוט שיש..
חותכים פלפלים לקוביות, צורבים במחבת עם מעט שמן זית, שום ומלח. אחרי 10 דקות בערך, מורידים מהאש וטוחנים עם בלנדר ידני. ממרח מעולה ומזין לכריכים .

פשטידת בורגול ואנטי פסטי

מצרכים:
בורגול גס
ירקות אפויים בתנור (אנטי פסטי)

הכנה מראש:
יש להשרות בורגול במים (שהמים יכסו את הבורגול).
לאחר שעתיים השרייה, יש לסנן את המיים.
יש להכין אנטי פסטי

אופן ההכנה:
בתבנית, יש לרסס ספריי שמן זית, שכבה דקה.
להניח 1/3 מכמות הבורגול המושרה.
עליו להניח את ירקות האנטי פסטי שהכנו.
על הירקות מניחים עוד שכבה של בורגול ועליה שכבת ירקות וכן הלאה..
מהדקים עם הידיים, כלפי מטה.
מכניסים לתנור שחומם מראש, 180 מעלות, 40 דקות (עד שמשחים).

לביבות עדשים וירקות

מצרכים:
1 תפו”א
1 קישוא קלוף
1 סלק קטן קלוף
1 כוס עדשים שחורות (מושרות במים)
1 בצל קצוץ מטוגן
2 שיני שום קצוצות ומטוגנות
1/4 כוס טחינה גולמית
3 כפות קמח
מלח ופלפל
אופן ההכנה:

  1. מגרדים את התפו”א, הקישוא והסלק. מעבירים למסננת וסוחטים את המיצים שלהם.
  2. בינתיים, במקביל, מבשלים את העדשים עד ריכוך.
  3. בקערה: את הירקות המגורדים + בצל ושום + העדשים השחורות + טחינה גולמית + קמח + מלח ופלפל (ואפשר להוסיף גם כמון).
  4. מערבבים היטב ובידיים רטובות יוצרים כדורים ומשטחים על נייר אפייה, בתבנית.
  5. מכניסים לתנור, 180 מעלות, עד השחמה, בערך 20 דקות.

חמוצים בחמישה צבעים

מצרכים:
כרוב סגול (אפשר גם כרוב לבן)
כרובית
מלפפון ירוק
גזר
פלפל אדום
3.5 כוסות מים
1.5 כוס חומץ
2 כפות מלח גס
# אופציה – להוסיף 3 כפות תבלין לחמוצים (רוכשים בחנות תבלינים)
אופן ההכנה:

חותכים את הירקות – כרוב לרצועות, כרובית לפרחים, מלפפון וגזר לטבעות, פלפל לרצועות.

מעבירים לצנצנת גבוהה המיועדת לחמוצים (עם סגירה הרמטית).

בקערה – מיים, חומץ, מלח ותערובת לחמוצים. מערבבים היטב.

שופכים את הנוזלים לתוך הצנצנת עם הירקות.

מניחים על השיש למשך שבוע. כל יום דואגים להפוך את הצנצנת, לעירבוב הנוזלים.

לאחר שבוע יש להכניס למקרר.

יומיים אחרי הקירור ניתן לאכול.

# ממליצה לטעום את התיבול במהלך השבוע הראשון ואם דרוש, לתקן את התיבול.

אגרול אפוי מדפי אורז

מצרכים:
10-12 דפי אורז
בצל בינוני, חתוך לרצועו
2 גזרים, חתוכים למקלות
1 קישוא, חתוך למקלות
1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
נבטים
# אפשר לצרף כל ירק שאוהבים – פטריות, כרישה, פלפל ירוק/צהוב/כתום, סלרי, פטרוזיליה..
אופן ההכנה:

  1. במחבת ווק (או כל סיר רחב) – מעט שמן זית להקפצה – מקפיצים את כל הירקות החתוכים – מתחילים בבצל, אחריו גזר, קישוא ופלפל אדום.
    2. מקפיצים במשך דקה בערך. בסיום ההקפצה מוסיפים את הנבטים (שישארו קראנצ’ים).
    3. מתבלים – רוטב סויה, צ’ילי מתוק ומעט פלפל שחור.
    4. מורידים מהאש ומעט מצננים.

5. בקערה רחבה, ממלאים מים מהברז.
6. מכניסים נייר אורז אחד לתוך קערת המיים. ממתינים כ 5-10 שניות, עד שמתרכך והופך גמיש.
7. מוציאים מקערת המים אל משטח העבודה. בחלקו התחתון של דף האורז מניחים מתערובת הירקות.
8. מתחילים לקפל את נייר האורז לצורת אגרול. מקפלים את דף האורז מהצדדים, על התערובת ולאחר מכן, מתחילים לגלגל לצורה המבוקשת.
9. מניחים בתבנית, על נייר אפייה.
10. חוזרים על הפעולה, עד גמר התערובת.
11. מכניסים לתנור שחומם מראש, 170 מעלות, למשך כעשר דקות, עד שהאגרול מתייצב.
# יש אפשרות לא להכניס לתנור ואז לאכול אחרי שסיימנו לגלגל לאגרול.

דילוג לתוכן