פשטידות וקטניות

פשטידות וקטניות

מג’דרה בורגול

מצרכים:
1/2  כוס עדשים ירוקות
1  כוס בורגול גס
2.5  כוסות מים
1  בצל בינוני קצוץ
מלח, פלפל, כמון
אופן ההכנה:
1.  להשרות את העדשים כשעתיים, לסנן ולבשל חצי שעה במים רותחים ולסנן.
2.  בסיר – לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את העדשים ולערבב כשתי דקות.
3.  להוסיף את הבורגול לעדשים, לערבב.
4.  להוסיף את המים ולתבל. להרתיח, להנמיך את האש; לכסות ולבשל כ 15 דקות. לכבות את האש.
5.  להשאיר מכוסה עוד 15 דקות, לערבב עם מזלג ולהגיש.

תבשיל עדשים

מצרכים:
1 בצל קצוץ
1 כוס עדשים ירוקות
מלח, פלפל, כורכום,
כמון
מים
אופן ההכנה:
בסיר – מעט שמן זית והבצל הקצוץ, עד שמזהיב.
בזמן שהבצל מזהיב, יש לשטוף את העדשים.
מוסיפים את העדשים השטופות לסיר ומערבבים יחד כדקה.
מוסיפים מים פושרים, שיכסו את העדשים והבצל ומתבלים.
אני מאוד אוהבת את השילוב של המלח, פלפל, כורכום וכמון,
אבל ניתן לתבל איך שאוהבים.
מרתיחים על אש גבוהה ומעבירים לאש קטנה, נמוכה
לכ 40 דקות, עד שהעדשים מתרככות.
ניתן לאכול את התבשיל חם או קר, כתוספת או עם אורז.

מג’דרה מאורז מלא

את המג’דרה יש להכין בשני סירים, כיוון שזמן הבישול של האורז המלא והעדשים שונה.
בסיר א’ – לטגן שום ,1 כוס עדשים ירוקים מושרים כשעה לערך ושטופים , להוסיף 1 כוס מים, לתבל עם מלח וכמון .
בסיר ב’ – לטגן בצל , 2 כוסות אורז מלא מושרה כשעתיים ושטוף,להוסיף 2.5 כוסות מים חמים,  לתבל עם פלפל ומלח .
לחכות עד שיתקררו מעט, לערבב את 2 התערובות.
אם יש ציר בשר או עוף ( אמיתיים כמובן ) זה מוסיף המון

לביבות עדשים וירקות

מצרכים:
1 תפו”א
1 קישוא קלוף
1 סלק קטן קלוף
1 כוס עדשים שחורות (מושרות במים)
1 בצל קצוץ מטוגן
2 שיני שום קצוצות ומטוגנות
1/4 כוס טחינה גולמית
3 כפות קמח
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  1. מגרדים את התפו”א, הקישוא והסלק. מעבירים למסננת וסוחטים את המיצים שלהם.
  2. בינתיים, במקביל, מבשלים את העדשים עד ריכוך.
  3. בקערה: את הירקות המגורדים + בצל ושום + העדשים השחורות + טחינה גולמית + קמח + מלח ופלפל (ואפשר להוסיף גם כמון).
  4. מערבבים היטב ובידיים רטובות יוצרים כדורים ומשטחים על נייר אפייה, בתבנית.
  5. מכניסים לתנור, 180 מעלות, עד השחמה, בערך 20 דקות.

מרק שעועית לבנה

מצרכים:
4 כפות גדושות של רסק עגבניות
2 כוסות שעועית לבנה שטופה
בשר בקר, מס’ 8, חתוך לקוביות
2-3 תפו”א קלופים, חתוכים גס
2-3 גזרים קלופים, חתוכים גז
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
בסיר גדול – מכניסים את כל המצרכים, מוסיפים מים כך ש 3/4 סיר מלא.
מרתיחים במשך 7 דקות ולאחר מכן מעבירים לאש קטנה למשך שעה וחצי לפחות.
# ככל שהמרק יתבשל יותר זמן, כך הוא יהיה סמיך יותר ובעל טעם מיוחד יותר.

אורז מוקפץ עם ירקות

מצרכים:
1 כוס אורז מבושל
1 בצל חתוך לרצועות
2 גזר חתוך למקלונים
1 קישוא חתוך למקלונים
1 פלפל אדום/צהוב חתוך לרצועות
חופן שעועית ירוקה (סנפרוסט)
חתיכה קטנה כרוב ירוק חתוך לרצועות
פטריות, בטטה, נבטים… כל ירק שיש לכם במקרר

אופן ההכנה:

  1. בווק – מעט שמן זית + בצל
  2. כשמזהיב, מוסיפים את מקלוני הגזר ומערבבים במשך דקה.
  3. לאחר מכן, מוסיפים את הקישוא והפלפל האדום/הצהוב ומקפיצים יחד.
  4. מוסיפים את השעועית הירוקה ומקפיצים.
  5. מוסיפים את האורז ומקפיצים הכל יחד.
  6. בשלב הזה מתבלים – רוטב סויה או רוטב טריאקי ומעט מלח ופלפל.
  7. מקפיצים שוב, עד שכל התערובת מקבלת א הצבע של הסויה/טריאקי.
  8. לקראת הסוף מוסיפים את הכרוב החתוך, מקפיצים כדקה, מכבים את אש ומסכים את המחבת.

מתכון בסיסי לקינואה

מצרכים:
כוס קינואה
2 כוסות מים

אופן ההכנה:
1. שוטפים את הקינואה ומסננים את המים.
2. מכניסים את הקינואה לסיר, מוסיפים את המיים ומעט מלח.
3. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה, 10-15 דקות, עד שהמים נספגים והקינואה הופכת לשקופה.

זהו. מוכן.

גריסים עם פטריות

מצרכים:
כוס גריסים שטופים במים
פטריות מסוגים שונים חתוכות
בצל קצוץ
סילאן או רוטב סויה
מלח ופלפל

אופן ההכנה

  1. בסיר, מעט שמן זית, מטגנים את הבצל.
  2. כשהבצל מקבל צבע, מוסיפים את הגריסים ומערבבים.
  3. מוסיפים את הפטריות ומערבבים.
  4. מוסיפים כוס וחצי מיים ומערבבים.
  5. מתבלים – רוטב סויה או סילאן, מלח ופלפל. מערבבים.
  6. כשרותח, מעבירים לאש קטנה ומנמיכים.
  7. מבשלים 40 דקות.

פשטידת כרובית ללא גלוטן

מצרכים:

1 כרובית שלמה
2 בצל קצוץ, מטוגן
3 ביצים
1 כוס קמח תפו”א
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
מרתיחים את הכרובית וחותכים את הפרחים לחתיכות קטנות יותר.
במקביל, מטגנים 2 בצלים עד להזהבה.
בקערה – פרחי הכרובית החתוכים + בצל זהוב
מוסיפים את קמח תפוחי האדמה, 2 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
מעבירים לתבנית משומנת ולתנור,
170 מעלות, 40 דקות

פשטידת ברוקולי ללא גלוטן

מצרכים:

1 שקית ברוקולי (סנפרוסט)
2 בצל קצוץ, מטוגן
3 ביצים
1 כוס קמח תפו”א
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
מפשירים את שקית הברוקולי וחותכים את הפרחים לחתיכות קטנות יותר.
במקביל, מטגנים 2 בצלים עד להזהבה.
בקערה – פרחי הברוקולי החתוכים + בצל זהוב
מוסיפים את קמח תפוחי האדמה, 2 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
מעבירים לתבנית משומנת ולתנור,
170 מעלות, 40 דקות

פשטידת ירקות

מצרכים
3 קישואים
3 גזרים
3 בצל בגודל בינוני
1.5 כוס קמח מלא
1/4 כוס שמן זית
3 בייצים
מלח/פלפל

אופן ההכנה:

  1. מגרדים את כל הירקות (מומלץ להשתמש במאסטר סלייסר) ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים לקערה את שאר המצרכים – קמח, בייצים, שמן, מלח ופלפל.
  3. מערבבים היטב, עד שהופך לתערובת אחידה.
  4. מעבירים לתבנית משומנת בספריי שמן קנולה.
  5. את התבנית מכניסים לתנור שחומם מראש, 200 מעלות, למשך 40 דקות, עד שמשחים.

פשטידת בורגול ואנטי פסטי

מצרכים:
בורגול גס
ירקות אפויים בתנור (אנטי פסטי)

הכנה מראש:

  • יש להשרות בורגול במים (שהמים יכסו את הבורגול).
  • לאחר שעתיים השרייה, יש לסנן את המיים.
  • יש להכין אנטי פסטי

אופן ההכנה:
בתבנית, יש לרסס ספריי שמן זית, שכבה דקה.
להניח 1/3 מכמות הבורגול המושרה.
עליו להניח את ירקות האנטי פסטי שהכנו.
על הירקות מניחים עוד שכבה של בורגול ועליה שכבת ירקות וכן הלאה..
מהדקים עם הידיים, כלפי מטה.
מכניסים לתנור שחומם מראש, 180 מעלות, 40 דקות (עד שמשחים).

דילוג לתוכן