אגרול אפוי מדפי אורז

מצרכים:10-12 דפי אורז
בצל בינוני, חתוך לרצועו
2 גזרים, חתוכים למקלות
1 קישוא, חתוך למקלות
1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
נבטים
# אפשר לצרף כל ירק שאוהבים – פטריות, כרישה, פלפל ירוק/צהוב/כתום, סלרי, פטרוזיליה..
אופן ההכנה:

  1. במחבת ווק (או כל סיר רחב) – מעט שמן זית להקפצה – מקפיצים את כל הירקות החתוכים – מתחילים בבצל, אחריו גזר, קישוא ופלפל אדום.
    2. מקפיצים במשך דקה בערך. בסיום ההקפצה מוסיפים את הנבטים (שישארו קראנצ'ים).
    3. מתבלים – רוטב סויה, צ'ילי מתוק ומעט פלפל שחור.
    4. מורידים מהאש ומעט מצננים.

5. בקערה רחבה, ממלאים מים מהברז.
6. מכניסים נייר אורז אחד לתוך קערת המיים. ממתינים כ 5-10 שניות, עד שמתרכך והופך גמיש.
7. מוציאים מקערת המים אל משטח העבודה. בחלקו התחתון של דף האורז מניחים מתערובת הירקות.
8. מתחילים לקפל את נייר האורז לצורת אגרול. מקפלים את דף האורז מהצדדים, על התערובת ולאחר מכן, מתחילים לגלגל לצורה המבוקשת.
9. מניחים בתבנית, על נייר אפייה.
10. חוזרים על הפעולה, עד גמר התערובת.
11. מכניסים לתנור שחומם מראש, 170 מעלות, למשך כעשר דקות, עד שהאגרול מתייצב.
# יש אפשרות לא להכניס לתנור ואז לאכול אחרי שסיימנו לגלגל לאגרול.