מצרכים:
1 תפו"א
1 קישוא קלוף
1 סלק קטן קלוף
1 כוס עדשים שחורות (מושרות במים)
1 בצל קצוץ מטוגן
2 שיני שום קצוצות ומטוגנות
1/4 כוס טחינה גולמית
3 כפות קמח
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מגרדים את התפו"א, הקישוא והסלק. מעבירים למסננת וסוחטים את המיצים שלהם.
- בינתיים, במקביל, מבשלים את העדשים עד ריכוך.
- בקערה: את הירקות המגורדים + בצל ושום + העדשים השחורות + טחינה גולמית + קמח + מלח ופלפל (ואפשר להוסיף גם כמון).
- מערבבים היטב ובידיים רטובות יוצרים כדורים ומשטחים על נייר אפייה, בתבנית.
- מכניסים לתנור, 180 מעלות, עד השחמה, בערך 20 דקות.