לחמים ומרקים

לחמים ומרקים

מרק שעועית לבנה

מצרכים:
4 כפות גדושות של רסק עגבניות
2 כוסות שעועית לבנה שטופה
בשר בקר, מס' 8, חתוך לקוביות
2-3 תפו"א קלופים, חתוכים גס
2-3 גזרים קלופים, חתוכים גז
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
בסיר גדול – מכניסים את כל המצרכים, מוסיפים מים כך ש 3/4 סיר מלא.
מרתיחים במשך 7 דקות ולאחר מכן מעבירים לאש קטנה למשך שעה וחצי לפחות.
# ככל שהמרק יתבשל יותר זמן, כך הוא יהיה סמיך יותר ובעל טעם מיוחד יותר.

לחם כוסמין

מצרכים:
3 כוסות קמח כוסמין
כפית וחצי סודה לשתיה
כפית מלח
2 כפות שמן זית
2 גביעי יוגורט עזים
כף דבש/סילאן

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים היבשים ואליהם מוסיפים בהדרגה את גביעי היוגורט, השמן והסילאן
עד לקבלת בצק אחיד.
בסוף הלישה אפשר להוסיף תוספות ללחם – אגוזי מלך / עגבניות מיובשות / זיתים / בזיליקום ועוד.
משמנים תבנית אינגליש קייק, מוסיפים את הבצק ומכניסים לתנור, חום 200 מעלות, 40 דקות.

מרק עדשים כתומות

מצרכים:
בצל קצוץ
3 שיני שום כתושות
כוס עדשים כתומות, לאחר שטיפה וסינון
2 גבעולי סלרי קצוצים
2 גזרים, חתוכים לקוביות

אופן ההכנה:
בסיר, מעט שמן זית + בצל קצוץ, עד להזהבה.
מוסיפים את שיני השום הכתושות ומערבבים.
מוסיפים 3 כוסות מים ומערבבים.
לאחר הערבוב, מוסיפים לסיר את העדשים, הסלרי והגזרים.
מערבבים ומתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, כמון וכורכום.
כשרותח, מוסיפים שני חופנים של שיבולת שועל גסה, מערבבים ומרתיחים.
מעבירים לאש קטנה, נמוכה, לכחצי שעה.

מרק עדשים כתומות

לחם טחינה

(מתכון שרץ ברשת)
6 כפות גדושות טחינה גולמית
2 כפות סילאן/דבש
4 ביצים
1 כפית גדושה אבקת אפיה
לערבב היטב, לצקת לתבנית אינגליש קייק ולתנור,
180 מעלות, 20 דקות (עד שמתייצב)

מרק כתום

מצרכים:
2 בטטות קלופות
2 תפו"א בינוניים קלופים
3 גזרים קלופים
1 בצל שלם
מלח/פלפל/אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
חותכים את הבטטות, תפו"א והגזרים לחתיכות גסות ומעבירים לסיר.
מוסיפים בצל לבן קלוף, שלם.
# אפשרי להוסיף גם תפוז שלם
ממלאים את הסיר במים ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה נמוכה לכחצי שעה בערך.
אחרי שהירקות מתרככים, שופכים את תוכן הסיר למסננת, כשמתחתיה ישנה קערה (לאיסוף הנוזלים).
מחזירים את הירקות לסיר, ללא הבצל והתפוז.
מתחילים למעוך את הירקות על בלנדר מוט ומוסיפים את נוזלי המרק לאט לאט.
יש להוסיף נוזלים עד שמגיעים למרקם הרצוי (סמיך מאוד או דליל יותר).
להגשה אפשר לקשט בעירית קצוצה.

מרק כתום