מצרכים:
בצל קצוץ
3 שיני שום כתושות
כוס עדשים כתומות, לאחר שטיפה וסינון
2 גבעולי סלרי קצוצים
2 גזרים, חתוכים לקוביות
אופן ההכנה:
בסיר, מעט שמן זית + בצל קצוץ, עד להזהבה.
מוסיפים את שיני השום הכתושות ומערבבים.
מוסיפים 3 כוסות מים ומערבבים.
לאחר הערבוב, מוסיפים לסיר את העדשים, הסלרי והגזרים.
מערבבים ומתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, כמון וכורכום.
כשרותח, מוסיפים שני חופנים של שיבולת שועל גסה, מערבבים ומרתיחים.
מעבירים לאש קטנה, נמוכה, לכחצי שעה.